Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

Operácia kĺbov nemusí byť jediným riešením


V ľudskom tele sa nachádza približne 200 kĺbov, od najmenších (napr. medzi článkami prstov) až po veľké, tzv. “nosné“, na ktorých spočíva najväčšia hmotnosť tela (bedrové, kolenné).

Prvé náznaky opotrebovania

Pritom prvé náznaky opotrebovania našich kĺbov, ako napríklad bolesť kĺbov, začínajú už po 20. roku nášho života. Je však dôležité, ako sa k tomuto faktu postavíme. Či dôkladnou dlhodobou prevenciou predĺžime ich funkčnosť alebo budeme čakať kedy skončíme na operačnom stole...

Vhodná prevencia

K najúčinnejším preventívnym opatreniam patrí najmä pravidelný a primeraný pohyb a správna životospráva. Nielen nadváha, či obezita patrí k významným rizikovým faktorom, ale rovnako potrava chudobná na C vitamín a minerálne látky (najmä vápnik).

Je však najvhodnejšie, ak denne prijímame komplex antioxidantov, ktoré likvidujú voľné radikály. Vedecky je totiž dokázané, že tieto poškodzujú zdravé bunky kĺbových štruktúr a urýchľujú “starnutie“ kĺbov.

Kľúčová látka

Významnou látkou pre kĺby je hyaluran (mukopolysacharid), ktorý sa v tele tvorí, avšak jeho tvorba klesá vekom, ako aj vplyvom rôznych škodlivín, ktoré sa do organizmu dostali. Je pritom kľúčovou látkou (spolu s vitamínom C) pre tvorbu kolagénu a udržanie správnej vlhkosti v kĺboch.

Dobrou správou je, že je hylauran súčasťou výživového doplnku FLEX CARE, kde v synergii s ďalšími zložkami tvorí významný komplex kĺbovej výživy pre správnu funkčnosť našich kĺbov.