Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

Očista tela pre dni plné energie


Do nášho tela sa denne dostáva mnoho škodlivín a toxínov, ktorých sa telo musí zbaviť, aby mohlo normálne fungovať. Našťastie, ľudský organizmus disponuje mechanizmami, ktoré súhrnne označujeme ako detoxikácia - očista organizmu.

Ako sa to deje

Najdôležitejšími orgánmi, prostredníctvom ktorých sa táto očista deje sú pečeň, obličky a črevá. Avšak na to, aby tento proces prebiehal neustále a dostatočne výkonne, je potrebná súhra všetkých orgánov – celého tela.

Ide o proces energeticky veľmi náročný, takže ak dlhodobo zanedbávame pitný režim, zdravý životný štýl, či racionálne stravovanie s dostatkom antioxidantov, detoxikačné mechanizmy nemusia byť dostatočne výkonné, dostavuje sa únava a oslabenie funkcií jednotlivých systémov tela.

Ako vieme telu pomôcť

Detoxikačné procesy organizmu môžeme podporiť pravidelným užívaním produktov VIANUTRA. Prostredníctvom obsiahnutých antioxidantov, ktoré pomáhajú eliminovať škodlivé voľné radikály. Najvýraznejšie však tento proces akcentujú tri výživové doplnky:

Očista

PROBIOTICS & ENZYMES

Výživový doplnok PROBIOTICS & ENZYMES sa na detoxikácii tela podieľa v troch rovinách :

  • posilňuje a dopĺňa prospešnú mikrobiálnu mikrofóru (gastrointestinálny mikrobióm) o 7 dôležitých probiotických kmeňov, čím zabraňuje rastu choroboplodných mikroorganizmov v črevnom trakte;
  • dodáva telu vlákninu, čiže prebiotiká, ktoré slúžia ako potrava pre probiotiká, ale súčasne ako nestráviteľná zložka potravy pomáha pravidelnému vyprázdňovaniu a zabraňuje vzniku odpadových látok z potravy;
  • dopĺňa do organizmu 5 najdôležitejších enzýmov, ktoré slúžia ako katalyzátory živín, rozkladajú ich na menšie, ľahšie stráviteľné jednotky, takže uľahčujú trávenie a bránia hromadeniu odpadových látok a toxínov v črevách.
MORINGA RHODIOLA ASHWAGANDHA

Moringa oleodarná pomáha detoxikačným procesom v našom tele nielen prostredníctvom antioxidačne pôsobiacich živín, ale predovšetkým dodaním chlorofylu, na ktorý sú jej listy mimoriadne bohaté.

Ďalšie dve zložky prípravku (Rhodiola rosea a Ashwagandha) sú silnými adaptogénmi, avšak významne posilňujú detoxikačné procesy organizmu prostredníctvom flavonoidov, terpénov a trieslovín, ale najmä saponínov.

Očistná sila saponínov je v tom, že sú schopné naviazať nečistoty z povrchu bunkových membrán. Tým, že sa bunkové obaly (membrány) zbavia nahromadených balastných látok, špecifické receptory (väzobné miesta) sa uvoľnia a aktívnejšie môžu viazať látky, ktoré bunky potrebujú pre svoju činnosť.

Doplnenie energie

Detoxikácia organizmu prebieha nepretržite – tak ako aj útok škodlivých látok z nášho životného prostredia je nepretržitý. Tento stále prebiehajúci boj si neuvedomujeme, ak sú sily vyrovnané. Spotrebúva sa však veľa životnej energie.

V prípade, že naše telo nestíha, dochádza k výraznejšej únave, prejavom oslabenia jednotlivých systémov (napr. tráviaceho, kardiovaskulárneho...), preťažený imunitný systém postupne zlyháva a my ochorieme... Ako sa takémuto zlyhaniu vyhnúť?

Na zabránenie takejto situácie ponúka VIANUTRA energizujúci výživový doplnok bez návykových a dopingových látok - ENERGY BOOST.

ENERGY BOOST

ENERGY BOOST dodáva telu mikroživiny, ktoré sa podieľajú na tvorbe energie (napr. vitamíny skupiny B), ale najmä také zložky, ktoré už na úrovni bunkového jadra (v mitochondrách) pomáhajú pri tvorbe a uvoľnení energie.

Ide najmä o koenzým Q10 (CoQ10), ktorý spolu s L- karnitínom využíva ako zdroj energie mastné kyseliny z potravy. Významnou energetickou podporou je aj patentovaná vitalizujúca zmes látok, v ktorej dominantnou zložkou je kórejský ženšen.

Ďalšou výhodou ENERGY BOOST je jeho tekutá forma, čím súčasne podporíme aj pitný režim, ktorý je nevyhnutnou súčasťou detoxikácie a prevencie únavy.