Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

JARNÁ OČISTA

PODOBNE AKO PRÍRODA, AJ NAŠE TELO POTREBUJE NA JAR „REŠTART“


Podobne ako príroda, aj naše telo potrebuje na jar „reštart“. Jarné obdobie prináša prudšie zmeny atmosférického tlaku, veľa alergénov z kvitnúcej prírody a nastupuje po obdobiach, chudobnejších na slnečné svetlo (jeseň, zima), počas ktorých častejšie prekonávame virózy, resp. rôzne bakteriálne infekcie. Takže náš organizmus je oslabený, potrebuje veľkú dávku antioxidantov a ak mu ich nedodáme, prihlási sa únava. Najúčinnejšie pôsobia proti únave vitamíny skupiny B v synergii s horčíkom, z rastlinných extraktov je no najmä ženšen, zelený čaj, či zrná zelenej kávy. Na odstránenie únavy je účinný aj výťažok z listov Ginkga dvojlaločného (ginkgo biloba), či koenzým Q10, ktorý pôsobí v „továrni na výrobu energie“ v každej bunke nášho tela (v mitochondriách). Ak je koncentrácia potrebných antioxidantov v organizme znížená, napriek prijatým kalóriám pociťujeme deficit energie. Všetky spomenuté zložky obsahuje výživový doplnok VIANUTRA ENERGY BOOST, ale aby takáto posila pre organizmus bola plne účinná, mala by nasledovať až po „jarnej očiste“. Začať by sme teda mali prečistením celého tráviaceho traktu, posilnením črevného mikrobiómu a stimuláciou detoxikačných procesov organizmu. Synergia všetkých týchto procesov zaručí, že náš „reštart“ bude aktívny a účinný.

CHLORELA, SPIRULINA, ACEROLA poskytuje telu chlorofyl, ktorý má na ľudský organizmus silný detoxikačný vplyv. Podporuje vznik chelátov – molekúl, ktoré v čreve na seba naväzujú ťažké kovy, eliminujú ich z organizmu a bránia ich ukladaniu v tkanivách. Vláknina v chlorele zlepšuje vyprázdňovanie, kontrakcie svaloviny čriev a tým znižuje reabsorbciu toxínov späť do krvného obehu. Chlorela aj spirulina sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Acerola je bohatým prírodným zdrojom vitamínu C. Mimoriadne dôležitou časťou tráviaceho traktu v procesoch „jarnej očisty“ je črevo, presnejšie kvalita črevného mikrobiómu. Dostatočná koncentrácia probiotických kmeňov je zábezpeka zdravia gastrointestinálneho traktu, ale aj základ imunity organizmu. Doplnenie najvýznamnejších probiotík poskytne výživový doplnok PROBIOTICS PREBIOTICS ENZYMES. Ide o unikátnu kombináciu troch zložiek, ktoré pracujú vo vzájomnej synergii. Pozostávajú z deviatich najvýznamnejších probiotických kmeňov (Probiotic MIX Tyndal 100B/ 50 miliárd CFU v jednej kapsule), z prebiotika inulínu, ktorý zabezpečuje životaschopnosť črevného mikrobiómu a patentovanej zmesi DigeZyme, ktorá obsahuje 5, pre trávenie najdôležitejších enzýmov. Jeho užívanie prináša viacero benefitov - úpravu trávenia a vstrebávania živín, podporu pravidelného vyprázdňovania, prevenciu rakoviny hrubého čreva, či podporu udržiavania správnej hmotnosti.

Ak hovoríme o podpore detoxikačných procesov tela, nesmieme zabudnúť na našu pečeň, ktorá okrem iných funkcií, má primárne postavenie v procesoch detoxikácie. Výživový doplnok LIVER CARE je kombinácia troch účinných látok na ochranu a podporu zdravia pečene. Výťažok z Pestreca mariánskeho (Sylimarin), s protizápalovým, regeneračným a detoxikačným účinkom na bunky pečene je doplnený extraktom z koreňa púpavy a prírodným antioxidantom astaxanthínom, ktorý dotvára protizápalové, detoxikačné a imunostimulačné pôsobenie prípravku LIVER CARE. Jeho užívanie vedie nielen k regenerácii pečeňových buniek, ale zároveň aj k podpore tvorby žlče a úprave viacerých metabolických parametrov, najmä v rámci tvorby cholesterolu.