Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

MENOPAUSE FORMULA

PRÍRODNÁ POMOC V KLIMAKTÉRIU A PRI PMS


Menopauza (klimaktérium, prechod) je spôsobená prirodzeným poklesom hladiny estrogénov v ženskom tele, ktorý postupne vedie k zastaveniu menštruačného cyklu a schopnosti otehotnieť. Nastupuje zvyčajne medzi 40 a 50 rokom života. U mnohých žien menopauzu sprevádzajú nepríjemné príznaky, akými sú napr. návaly tepla, potenie, búšenie srdca, problémy so spánkom, zníženie celkovej telesnej a duševnej výkonnosti, závrate, kolísavý krvný tlak, bolesti hlavy, kĺbov, spomalenie metabolizmu, priberanie na hmotnosti, rednutie kostí, urýchľuje sa tvorba vrások a zrýchľuje sa starnutie. Nastupuje aj psychické ťažkosti - striedanie nálad, poruchy koncentrácie a nesústredenosť, krátkodobé výpadky pamäte a nevysvetliteľné vnútorné napätie. Zvýrazňujú sa sexuálne poruchy a poruchy pravidelnosti menštruácie. Všetko toto sa ukrýva pod pojmom klimakterický syndróm. Takéto stavy sa často objavujú už s predstihom šiestich až siedmych rokov pred samotným nástupom klimaktéria (premenopauza) a u mnohých žien ešte niekoľko rokov pretrvávajú (postmenopauza).

Napriek tomu, že menopauzu je potrebné vnímať ako geneticky zakódovanú biologickú nevyhnutnosť, zjednodušené povedané stav, ktorý postihne každú ženu, predstava, že ho treba pretrpieť dnes už zďaleka neplatí. Nespornou skutočnosťou však ostáva, že sa jedná o 20 až 30 rokov z produktívneho života ženy, čo je príliš dlhé obdobie na to, aby bolo možné znížiť jeho kvalitu najrôznejšími problémami, ktoré síce život bezprostredne neohrozujú, ale môžu ho riadne znepríjemniť.

Aj z týchto dôvodov bol vyvinutý výživový doplnok MENOPAUSE FORMULA, aby ženám, ktoré uprednostňujú nefarmakologickú cestu riešenia problémov, plynúcich z klimakterického syndrómu, poskytol dobrú alternatívu, prekonať ich optimálne a bez ukotvenia chorobných zmien, ktoré môže vyprovokovať.


Hlavnou zložkou je výťažok zo žeruchy (maca peruánska). Jej aktívne látky stimulujú mozgový hypotalamus, ktorý reguluje hypofýzu a pôsobí ako tonikum pre hormonálny systém, produkciu a súlad žliaz s vnútornou sekréciou, podporuje produkciu estrogénov, zosúlaďujú uvoľňovanie stresových hormónov, zvyšujú imunitu, potláčajú sexuálnu dysfunkciu. Pôsobia tiež ako antioxidant aj adaptogén. Dokážu likvidovať voľné radikály, majú pozitívny vplyv na pamäť, učenie, duševnú vyrovnanosť, únavu, spánok, pôsobia protizápalovo, protinádorovo, podporujú krvotvorbu. Diabetičkám znižujú hladinu glukózy, spomaľujú oxidáciu lipidov, potláčajú oxidačné poškodenie pečene, zvyšujú hladinu prirodzeného inzulínu aj glutatiónu. Vyrovnávajú cholesterol, zlepšujú sluch, zrak, pokožku, budujú svalovú hmotu a posilňujú tvorbu energie. Navyše - spôsobom úplne bezpečným aj pri dlhodobej konzumácii.

Špecifikom výživového doplnku MENOPAUSE FORMULA je, že účinné látky majoritného nosiča mimoriadne vhodne dopĺňajú ďalšie súčasti.

Predovšetkým vitex jahňací (mníšske korenie). Bolo preukázané že dokáže normalizovať hladinu progesterónu v organizme ženy a zvyšuje produkciu luteinizačného hormónu. Prispieva k ustáleniu hormonálnej situácie počas klimaktéria, tonizuje ženské pohlavné orgány. Izolovaný sa liečebne využíva aj pri riešení premenštruačného syndrómu, porúch menštruačného cyklu, neplodnosti a frigidity. Má tiež priaznivé účinky na udržiavanie duševnej pohody.

Treťou ingredienciou MENOPAUSE FORMULA je selén, minerál dôležitý pre ženský organizmus. Samozrejme v organickej forme. Patrí medzi významné antioxidanty a zabraňuje degenerácii buniek a tkanív, prispieva k ich elasticite, má významné miesto v prevencii niektorých typov zhubného bujnenia. Má neoceniteľnú úlohu pri fungovaní imunitného a kardiovaskulárneho systému.

Dôležitou molekulou MENOPAUSE FORMULA je aj organická forma ďalšieho antioxidantu, zinku. Ten je potrebný pri stabilizácii bunkových membrán, raste, delení a diferenciácii buniek, ale aj väziva. Zapája sa do budovania imunity organizmu, je potrebný pri metabolizme proteínov, nukleových kyselín, ale aj sacharidov a tukov. Dôležitý je pre vyváženú duševnú a fyzickú kondíciu, ale tiež pri normálnom fungovaní pohlavných orgánov. Napomáha aj cibreniu zmyslov, stabilizácii zraku, čuchu, chuti, podporuje elasticitu pokožky a rast vlasov.

Z uvedeného vyplýva, že výživový doplnok MENOPAUSE FORMULA je pre ženy pred, počas a po klimaktériu, ale aj pre tie, ktoré mávajú problémy s menštruáciou a tzv. premenštruačným syndrómom, skvelým doplnkom k režimovým a diétnym opatreniam.